Activiteiten

Heb jij je altijd al afgevraagd hoe je moet navigeren op zee?

Speuren en navigeren op het strand

Ben jij sportief? Ben jij een teamplayer? Help jij graag een ander? Misschien heb je het dan wel in je om een echte lifeguard te worden! Wat dit precies inhoudt, ontdek je tijdens de voorjaarsvakantie bij het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers. Speel de quiz om te ontdekken wat voor redder jij bent of leg het lifeguard parcours zo snel mogelijk af om jezelf lifeguard of redder van de dag te noemen.

Kijk voor het hele programma op www.reddingmuseum.nl. Het Reddingmuseum is van dinsdag tot en met zondag geopend van 10:00 tot 17:00 uur, in de schoolvakanties ook op maandag. Met jouw Jonge Redders-pas heb je gratis toegang!

Speurquiz: Wat voor redder ben jij?
Wat voor soort redder past het beste bij jou? Heb jij bijvoorbeeld een talent om gemakkelijk iemand op zee te redden? Of blijf je liever aan wal, dus op het land? Door verschillende vragen, verspreid door het museum, zo goed mogelijk te beantwoorden, kom jij erachter wat voor redder jij bent en welk aandenken jij mee naar huis mag nemen.

Lifeguard parcours: Test of jij een echte lifeguard kunt zijn!
Klaar voor de start? Go! Leg een parcours af in het museum om zo snel mogelijk een hondje te redden die in het water is gevallen. Weet jij alle obstakels te overwinnen en het hondje weer veilig op het land te krijgen?

Je kunt deelnemen aan het lifeguard parcours op woensdag 19 februari en zaterdag 22 februari vanaf 13:00 uur. Deelname is gratis!

Bezoek aan museum “De Sjoel” in Elburg.

De Sjoel in Elburg

Op zaterdag 13 april j.l. hebben Truus Verveer en Rian Bok, namens de Vrienden van het Dorus Rijkers Museum, een bezoek gebracht aan museum ‘De Sjoel’ in Elburg in het kader van een uitwisseling tussen de vrienden van….
Na een allerhartelijkste ontvangst met een Elburgse specialiteit werd er het nodige vertelt over de stad Elburg en hoe dit museum tot stand gekomen was.
Zo kende Elburg voor de Tweede Wereldoorlog een bloeiende Joodse gemeente, waarvan velen na de oorlog niet zijn teruggekeerd.
Na de lunch kregen we een rondleiding door Elburg met een stadsgids. Zij liet de huizen zien waar in de gevel een Davidster gemetseld zit, ten teken dat hier een Joodse familie heeft gewoond.
Omdat het zaterdag was konden we de Joodse begraafplaats niet op, wel hebben we door het hek hiervan een beeld gekregen.
Jammer van het weer, want regen, hagel en harde wind met op de terugweg de zon, viel ons op deze dag ten deel.

Mocht u ooit in de buurt van Elburg komen dat recommandeer ik u dit museum van harte aan.

Rian Bok